Maak jouw afspraak
C5325ae67b72975cbe62fd09be99c526
Behandelingen

Dermaplaning

 • Wat is dermaplaning?

  Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Dat klinkt misschien wat beangstigend, maar dat is het niet. Het mesje wordt niet gebruikt om te snijden, maar om kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht te verwijderen. Het is een efficiënte manier om je huid te exfoliëren, op te helderen en voor te bereiden op een daaraan gekoppelde gelaatsverzorging.

  Bekijk hier onze combi behandelingen met Dermaplaning.

  Resultaat

  Het mooie aan een dermaplaning behandeling is dat je meteen resultaat ziet. De huid heeft een gezonde glans en teint, de huid voelt zijdezacht aan en eventuele acnelittekens, pigmentvlekjes en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Een bijkomstig voordeel is dat je make-up mooier en gelijkmatiger kunt aanbrengen en dat het langer blijft zitten. Uiteraard groeien de haartjes weer terug en ook de dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Doorgaans is er na een maand een nieuwe behandeling nodig om het resultaat te behouden.

  Je haartjes groeien niet dikker of donkerder terug

  Een van de grootste misvattingen over dermaplaning is dat de haartjes donkerder of dikker terug groeien. De donshaartjes die verwijderd worden, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. De behandeling verandert de structuur van de haarfollikel (haarzakje) niet. Donshaar komt terug als donshaar.

  Contraindicatie

  Dermaplaning mag alleen niet uitgevoerd worden op de huid met actieve acne, vanwege het risico op het beschadigen van de huid. Hierdoor kunnen bacteriën over de huid verspreid worden, waardoor de acneproblemen verergeren.
It's time to glow