Maak jouw afspraak
Schermafbeelding 2023 04 27 130343

Wat is het verband tussen de huid en onze darmen.

 • Gut Health
 • Meer en meer onderzoeken tonen aan dat het verband tussen de darmen en de huid een grote rol speelt. Hoe je huid eruit ziet is vaak een weerspiegeling van hoe de gezondheid van jouw darmen eruit zien.

 • Wat is PDS?
 • Prikkelbaredarmsyndroom is een darmziekte met chronische buikpijn en problemen met de stoelgang. De ene dag kan je last hebben van een snelle en dunne stoelgang en de andere dag ben je geconstipeert. Vaak heb je hierbij ook last van een opgezette, harde buik en last van winderigheid.

 • Het verband met de huid.
 • Een disbalans van goede en slechte bacteriën in de darm en de zogenaamde Leaky Gut kunnen voor een hoop problemen zorgen. Keer op keer wordt aangetoond dat deze darmproblemen vaak voorkomen bij mensen met acné en rosacea.

  Leaky gut of het lekkende darmsyndroom is een aandoening waarbij de darmwand beschadigd is en meer stoffen doorlaat dan gewenst. Symptomen zijn onder andere gluten intollerantie, depressie, obesitas, huidklachten, PDS, en obstipatie en wordt veelal veroorzaakt door een slecht voedingspatroon.

  Hiermee is het nogmaals bewezen dat de gezondheid van je huid vanbinnen uit komt en voeding heel veel te maken heeft met je darmen, die op zijn beurt dan weer reflecteert op jouw huid.

  Vragen over jouw huid? Boek een huidanalyse - eerste afspraak en kom te weten hoe het met jouw huid gesteld is.

It's time to glow