Maak jouw afspraak
43552dac2e2049cbf46d2af77e0289f3

UVA en UVB, wat is nu eigenlijk het verschil?

 • UVA - Aging
 • Je had het misschien nog niet door maar de A in UVA staat voor Aging. UVA stralingen zijn lange golven die dieper doordringen in de huid waardoor collageen en elastine worden aangetast. Dat maakt UVA golven dus verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering.

  Opgepast, UVA straling is in tegenstelling tot UVB het hele jaar door aanwezig, dus ook als het bewolkt is, regent en in de winter. Een goede bescherming hiertegen is ronduit de beste anti-aging cure!

 • UVB- Burning
 • Dan heeft uiteraard de letter B in UVB ook een betekenis. B staat voor burning en UVB golven zijn in vergelijking met UVA korte golven die enkel tot op de bovenste huidlaag geraken, maar ze veroorzaken verbranding. De rode kleur die je krijgt na overmatig en onbeschermd zonnen is afkomstig vna UVB schade. Naast verbranding zorgen ze ook voor DNA schade en komen ze voor in de zomermaanden of op je favoriete zonbestemming.

  Voor deze straling moet je dus elke twee uur zeker bijsmeren. • Chemische en minerale filters
 • Om je het ganse jaar door te beschermen kies je het beste voor een minerale filter en een goede bescherming tijdens de zomermaanden bestaat uit een combinatie chemische en minerale filters.

  Chemisch is niet altijd slecht, want deze soort filter zorgt voor een goede, sterke bescherming. Je hebt zoals in elk product, betere en slechtere chemische filters.

  Ze worden ook in de meeste gevallen geneutraliseerd door de minerale filters in een product.

  De zonnebescherming die wij bij glow verkopen, van Germaine de Capuccini heeft ook een combinatie van chemische en minerale filters. Ze versterken elkaar en neutraliseren de chemische. De zonneproducten zijn allemaal gekeurd volgens de Australische normen (dit zijn veruit de strengste normen qua bescherming ter wereld).

It's time to glow